Wie zijn wij

 

Start
Laatse Nieuws
Te Koop / For Sale
Wie zijn wij
Important boy
Veulens 2013
Jeugd
Merries
Friese merries
Ruinen
Reageer
Links

Wie zijn wij

Klaas, Hillian, Arjan en Marko Spithoff.

Klaas en Hillian geboren en getogen in de gemeente Slochteren in 1986 getrouwd en verhuist naar het kameleondorp Terherne waar we 11 jaar lang een supermarkt en kampwinkel hebben gehad.

Januari 1997 kregen we de mogelijkheid om de supermarkt in Schildwolde weer in de gemeente Slochteren over te nemen.

Door een brand in juli 1998 hadden we in twee uur tijd niets meer de hele winkel was verwoest en dit door een brandstichting.

Het heeft een jaar geduurd maar toen konden wij onze volledig nieuwe C1000 supermarkt openen waar we nu nog met veel plezier in werken in de tussentijd hebben we gewerkt in een noodwinkel die na 12 weken weer open kon.

Wij hebben altijd de wens gehad een boerderijtje met een beetje land dat was er echter al die jaren niet van gekomen tot dat we in 2002 de mogelijkheid kregen een boerderij over te nemen met 4 hectare land in eerste instantie was het land in gebruik door iemand anders en wij zouden er een klein stukje van gaan gebruiken dat heeft echter niet lang geduurd want toen waren we het zelf volledig nodig in 2002 hebben we in een weekend 3 pony, s gekocht 1 voor onze zoon Marko die inmiddels al wel les had op een manege pony echter er is niets leuker dan een eigen paard.

Hillian heeft een aantal jaren een paard (Sjyra) die ook bij ons staat verzorgd en bereden van haar oom daar dit na twee jaar niet meer mogelijk was om deze te berijden hebben we zelf een paard (Bens) voor Hillian gekocht waar ze wel weer met plezier op kan rijden.

Het paard van haar oom wordt gebruikt voor het fokken en dit heeft geresulteerd in twee mooie Friese veulens beide bekroond met een tweede premie (Meinte en Ynze) waarvan 1 inmiddels ruin en deze is klaar om onder het zadel en voor de kar te rijden.

En daarbij twee shetlanders voor het plezier maar als je daar mee begint dan wil je al snel verder en ga je naar de keuringen en wil je aan het fokken om er toch iets extra’s mee te doen.

Het eerste jaar ga je met de merrie, s reizen om ze voor een dekking weg te brengen dit verveelt echter al snel en dan komt de wens om zelf een hengst bij huis te hebben ook dit lukt het eerste jaar hebben we een hengst Niels van de Poelwijklaan) gehuurd maar het tweede jaar hebben we de hengst gekocht en zo is bij ons de groep shetlanders snel gegroeid.

Heb je dan zoveel eigen aanfok dan moet er ook een stalnaam komen en die was snel gevonden op de plaats van onze supermarkt heeft vroeger café Wijchgelsheim gestaan dus vandaar onze stalnaam Hoeve Wijchgelsheim.

Inmiddels zijn het niet alleen Hillian en Marko die rijden onder het zadel maar Klaas en Arjan hebben hun plezier gevonden in het rijden met een marathonwagen klaas rijd met Bens onze Friese merrie en er is nu de mogelijkheid om te mennen met Meinte van Hoeve Wijchgelsheim ons eigen gefokte Friese hengst deze is inmiddels geruind en is dit jaar 2007 beleerd voor de kar en onder het zadel

Arjan ment met Thomas van Hoeve Wijchgelsheim ons eerste shetlandveulen een volle broer van thomas is nu ook zover dat hij beleerd kan worden voor de menkar dit is Victor van Hoeve Wijchgelsheim dit wordt ons toekomstig tweespan.

Zo hebben wij veel plezier aan onze paarden en pony, s en hopen we dat u plezier heeft bij het bekijken van onze site.

We proberen de site up to date te houden.

 

Groeten,

 

Klaas, Hillian, Arjan en Marko